Wat is Opera Browser?

Opera Software AS, het Noorse bedrijf achter de gelijknamige Opera browser, heeft de nieuwste versie van haar webbrowser officieel gelanceerd, genaamd Reborn 3. Reborn 3 (Opera 60.0) is ontworpen om gebruikers de controle over hun privacy en beveiliging te verbeteren en om hen toegang te geven tot Web 3.

De langverwachte update is enthousiast ontvangen door de cryptocurrency industrie, vanwege de interessant nieuwe “crypto functies”.

Volgens het officiële blogbericht van Opera is Reborn 3 uitgerust met een vernieuwde VPN en adblocker, zodat gebruikers de controle over hun “digitale leven” kunnen behouden. Verder heeft Reborn 3 een compleet nieuw design gekregen, waarbij de scheidingslijnen tussen knoppen en andere delen van de browser zijn verwijderd, om afleiding voor de gebruiker te voorkomen. Tevens zijn de thema’s licht en donker toegevoegd.

Voor de crypto liefhebbers biedt Reborn 3 ondersteuning voor Web 3. Web 3 is een zogenaamd gedecentraliseerd internet wat draait op de blockchain van Ethereum.

Via de Web 3 browser hebben gebruikers toegang tot zogenaamde DApps, dit zijn blockchain gedecentraliseerde applicaties, die kunnen variëren van crypto games en marktplaatsen tot aan speciale cryptocurrency verzamel DApps.

Maar de meest belangrijke nieuwe feature van Reborn 3 is toch wel de ingebouwde cryptocurrency wallet. Op het moment ondersteund de cryptocurrency wallet Ethereum (ETH) en alle Ethereum-gebaseerde ERC-20 en ERC-223 tokens en alle ERC-721 collectibles.

De Reborn 3 browser is beschikbaar in zowel een desktop versie als een mobiele versie voor Android gebruikers. De app is verkrijgbaar in de Google Play Store. De wallets op beide apparaten zijn onderling te synchroniseren en de private keys van de wallets worden lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op het apparaat.

Met de crypto wallet en Web 3 ondersteuning haakt Opera in op de populariteit van cryptocurrency en blockchain.

Opera Browser