Wat is Brave Browser?

Brave Browser is de nieuwe snelle en veilige webbrowser van de toekomst. Brave is een open source webbrowser met een ingebouwde AdBlock, tracking beveiliging en een geoptimaliseerde data en batterij ervaring voor de gebruiker. Brave Browser is ontwikkeld door een team van experts en pioniers van het web, waaronder de uitvinder van Javascript en de mede-oprichter van Mozilla.

De focus van Brave ligt op privacy en prestatie en de missie is om het internet te verbeteren, door gebruikers een veiligere, snellere en betere browse-ervaring te bieden. Deze gebruikers vergroten tevens de ondersteuning voor content makers (websites), door middel van een nieuw aandachtig ecosysteem van beloningen, in de vorm van Basic Attention Token (BAT).

Brave Browser heeft een ingebouwde AdBlock en tracking beveiliging, wat inhoudt dat advertenties en trackers op iedere website automatisch worden geblokkeerd. De gebruiker kan hierdoor sneller browsen op het internet, zonder het gevaar te lopen dat privé gegevens of browser data worden “gestolen”. Deze zogenaamde “shield” instellingen inclusief statistieken kunnen per website worden bekeken en worden aangepast.

Verder wordt de browser data van de gebruiker enkel bijgehouden en opgeslagen op het gebruikte apparaat en nooit op de servers van Brave. In tegenstelling tot andere browsers, blijft browser data dus 100% privé en wordt deze nooit doorverkocht.

Brave Browser is absoluut de snelste webbrowser op het moment en verslaat hiermee de drie grote webbrowsers: Google Chrome, Safari en Firefox. Door de unieke functies van de Brave browser worden pagina’s 2x sneller geladen op een desktop en maar liefst 8x sneller op een mobiele telefoon.

Naast het snel en veilig kunnen browsen biedt Brave de zogenaamde Brave Rewards aan. Gebruikers kunnen door middel van de browser hun favoriete websites belonen voor hun content en deze websites ontvangen dan Brave Rewards. Brave Rewards  worden uitgekeerd in de vorm van Basic Attention Token (BAT). In de nabije toekomst is het ook mogelijk voor gebruikers zelf om Brave Rewards te ontvangen. Brave is druk bezig met het testen van Brave Ads.

Met Brave Ads kunnen gebruikers vrijwillig advertenties bekijken en hiervoor beloond worden met Basic Attention Token (BAT). Dit is een vrijwillige optie die de gebruiker aan kan zetten in de browser. Browsen zonder Brave Ads is uiteraard ook mogelijk. Brave Ads, aan of uit, heeft verder geen invloed op de snelheid of veiligheid van Brave Browser.

Brave Browser is beschikbaar in een desktop versie (Windows, macOS en Linux) als een app voor mobiele telefoons (Android en iOS gebruikers). De app is te downloaden in de Google App Store en de iOS App Store.

Desktop gebruikers kunnen hier gratis de Brave Browser downloaden.

Basic Attention Token (BAT) is een ERC-20 token, ondersteunt door de Ethereum blockchain, dat de efficiëntie van digitaal adverteren verbetert, door een nieuwe eenheid van uitwisseling tot stand te brengen tussen uitgevers, adverteerders en gebruikers.

Brave Browser