Wat is een cryptocurrency airdrop?

Cryptocurrency airdrops zijn een populaire trend aan het worden onder cryptocurrency liefhebbers. Cryptocurrency airdrops kunnen gedefinieerd worden, als het proces waarbij een cryptocurrency onderneming gratis cryptocurrency coins of tokens uitdeelt onder de cryptocurrency community.

Cryptocurrency airdrops worden meestal uitgevoerd door blockchain startups om hun cryptocurrency projecten op te starten en deze onder de aandacht te brengen. Maar tevens gevestigde blockchain bedrijven, waaronder cryptocurrency exchanges, maken regelmatig gebruik van deze cryptocurrency airdrops.

Cryptocurrency airdrops zijn een relatief goedkope en snelle manier om aandacht te kunnen generen voor een nieuw crypto project, met bijbehorende cryptocurrency coin of token.

Tijdens een cryptocurrency airdrop wordt een nieuwe cryptocurrency gratis uitgedeeld, eenmalig of elke maand, aan zoveel mogelijk cryptocurrency liefhebbers. Het doel is om deze enthousiast te maken en zo stap voor stap een community op te kunnen bouwen rondom het cryptocurrency project en de cryptocurrency.

Wat is een cryptocurrency airdrop?Kort gezegd zijn er twee verschillende soorten cryptocurrency airdrops: onaangekondigde cryptocurrency airdrops en cryptocurrency airdrops die ruim van tevoren worden aangekondigd.

Gevestigde blockchain bedrijven kiezen vaak voor een onaangekondigde cryptocurrency airdrop. Deze manier wordt vaak gekozen, om te kijken hoe betrokken de betreffende crypto community is met het project. Dit soort cryptocurrency aidrops worden vaak enkel vermeld op online forums.

Blockchain startups, die hun nieuwe cryptocurrency projecten lanceren, geven vaak de voorkeur aan een aangekondigde cryptocurrency airdrop. Het doel is om enorme aandacht te generen voor het crypto project, waardoor de cryptocurrency airdrop ruim van te voren wordt aangekondigd op social media, waaronder Twitter, Telegram en Facebook.

Cryptocurrency liefhebbers kunnen altijd gratis meedoen aan een cryptocurrency airdrop. Bij een aangekondigde airdrop bestaat het airdrop proces meestal uit de voltooiing van een aantal simpele taken op social media, zoals het liken of volgen van een pagina. De gratis cryptocurrency worden meestal aan het einde van de cryptocurrency airdrop uitbetaald. Deze worden automatisch bijgeschreven op de cryptocurrency wallets, welke de deelnemers moeten opgeven tijdens het airdrop proces.

Van het creëren van een hype rondom een nieuwe blockchain startup tot het belonen van loyale cryptocurrency houders, er zijn een aantal redenen waarom een ​​cryptocurrency airdrop wordt gehouden onder de crypto community.

Cryptocurrency exchanges kunnen bijvoorbeeld een cryptocurrency airdrop houden, om zo hun loyale klanten of gebruikers te kunnen belonen. Vaak worden klanten “getrakteerd” op gratis coins of tokens van een cryptocurrency, welke recentelijk is toegevoegd aan de cryptocurrency exchange.

Een loyaliteits-beloning komt ook regelmatig voor onder houders van bepaalde cryptocurrencies. Door samenwerkingen of marketing stunts worden houders van een cryptocurrency gratis beloont met een andere cryptocurrency.

BitTorrent (BTT) AirdropEen opmerkelijk voorbeeld is hier de TRON (TRX) / BitTorrent (BTT) samenwerking, waarbij TRON (TRX) houders iedere maand, tot het jaar 2025, gratis BitTorrent tokens ontvangen in hun cryptocurrency wallet.

Een slimme manier om loyale TRON houders te belonen en tevens de aandacht te vestigen op het BitTorrent project.

Lees hier meer over deze exclusieve BitTorrent airdrop voor TRON houders.

Marketing speelt een grote rol bij cryptocurrency airdrops. Bij marketing draait alles om leads. Cryptocurrency airdrops kunnen worden gebruikt door crypto bedrijven om waardevolle databases te genereren voor hun organisaties. In ruil voor gratis crypto coins of tokens worden gebruikers gevraagd om online formulieren in te vullen, die waardevolle gebruikersinformatie bevatten die kan worden gebruikt om gerichte marketingstrategieën te ontwikkelen.

Deze toepassing van cryptocurrency airdrops voor het genereren van lead-databases, kan zelfs worden gebruikt door bedrijven zonder blockchain.

Met het enorme aanbod van verschillende cryptocurrency kan een nieuwe cryptocurrency volledig onopgemerkt blijven, als deze niet de juiste boost krijgt door middel van strategische marketingcampagnes. Net als elk ander aspect van de digitale wereld speelt aandacht een belangrijke rol in het cryptocurrency ecosysteem. Omdat veel cryptocurrency liefhebbers op zoek zijn naar nieuwe cryptocurrency opties, is een crypto airdrop een geweldige manier om mensen te interesseren voor een nieuwe cryptocurrency.

Kortom, er zijn verschillende redenen waarom cryptocurrency airdrops worden gehouden onder de cryptocurrency community. Elke week zijn er wel nieuwe crypto airdrops van blockchain startups en dit aantal zal alleen maar toenemen in de toekomst.

Om gebruik te maken van de vele cryptocurrency airdrops is een cryptocurrency wallet, vaak een ERC-20 vriendelijke wallet, vereist. Hierop worden de gratis crypto coins of tokens automatisch bijgeschreven, zodra de cryptocurrency airdrop is beëindigd. Verder is toegang tot social media een vereiste, waar accounts bij Twitter, Telegram en Facebook onmisbaar zijn.

Bezoek de speciale CryptoPoly Airdrops pagina, waar verschillende interessante cryptocurrency airdrops op staan vermeld.

De airdrops pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe cryptocurrency airdrops, zodat je altijd op de hoogte kan blijven van de nieuwste cryptocurrency airdrops.