Wat is Trust Wallet?

Trust Wallet is een mobiele cryptocurrency wallet voor zowel Android als iOS gebruikers. Trust Wallet is de officiële crypto wallet van Binance, één van de grotere cryptocurrency exchanges op het moment. Met de Trust Wallet kunnen gebruikers eenvoudig en veilig cryptocurrencies opslaan, verzenden en ontvangen.

Naast de bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), ondersteund Trust Wallet alle Ethereum-gebaseerde ERC-20 en ERC-223 tokens en alle ERC-721 collectibles.

De Trust Wallet heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface, die volledig is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Het dashboard is eenvoudig, maar inclusief uitgebreide en gedetailleerde transactie statistieken, geschiedenis en cryptocurrency prijzen en grafieken. Er kunnen meerdere multi-crypto wallets worden aangemaakt en Trust Wallet biedt de mogelijkheid om verschillende wallets te integreren, zoals MyEtherWallet, MetaMask en Coinbase Wallet.

De Trust Wallet heeft tevens een volledig functionerende Web3 DApp-browser, die kan worden gebruikt om veilig te communiceren met elke gedecentraliseerde applicatie (DApp), mogelijk gemaakt door Ethereum smart contracts. DApps zijn blockchain gedecentraliseerde applicaties, die variëren van cryptocurrency games en marktplaatsen tot aan speciale crypto verzamel DApps.

Trust Wallet is beveiligd door middel van een zogenaamde “12-word backup phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12-word backup phrase” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De backup phrase wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij verlies of diefstal van een mobiele apparaat.

Bewaar de “12-word backup phrase” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

De private keys van alle crypto valuta worden door de Trust Wallet lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op het mobiele apparaat. De private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Trust Wallet