Wat is MyEtherWallet?

MyEtherWallet (MEW) is een open source, javascript, client-side tool voor het genereren van Ethereum-wallets en het doen van verzendtransacties. Met MyEtherWallet krijgt de gebruiker toegang tot de originele en de meest vertrouwde wallet-client van de Ethereum blockchain, inclusief een zeer gebruiksvriendelijke user interface.

MyEtherWallet geeft de gebruiker de mogelijkheid om nieuwe wallets te genereren, zodat deze crypto valuta zelf kan opslaan op een gekozen apparaat. Dit proces gebeurt volledig op de aangesloten computer en niet op de servers van MyEtherWallet.com. MyEtherWallet.com is dus geen webwallet. De gebruiker maakt geen account aan en bewaard ook geen cryptocurrencies bij MyEtherWallet.com.

MyEtherWallet maakt het enkel eenvoudig voor de gebruiker om een Ethereum wallet te generen en deze bijvoorbeeld te koppelen of te integreren in een hardware wallet, wat dan ook aan te raden is. Alle populaire hardware wallets worden ondersteunt door MyEtherWallet.

MyEtherWallet biedt verder een speciale software app aan genaamd MEWconnect. Met MEWconnect kan de gebruiker een MyEtherWallet gebruiken op een mobiele telefoon. MEWconnect is beschikbaar voor zowel Android als iOS gebruikers.

De private keys van alle cryptocurrency worden door MyEtherWallet lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op het gekozen apparaat. De private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

MyEtherWallet is beveiligd door middel van een zelf gekozen wachtwoord. Bewaar dit wachtwoord altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

MyEtherWallet