Wat is Jaxx Liberty?

Jaxx Liberty, voorheen Jaxx, is ontwikkeld door Anthony Di Iorio, mede-oprichter van Ethereum, en oprichter en CEO van Decentral Inc. Jaxx Liberty, gelanceerd in 2014, dient als een multi-token blockchain-wallet, die gebruikers de mogelijkheid bied om digitale activa te beveiligen, te beheren en te verhandelen in één makkelijke app.

De app heeft een prachtige en zeer gebruiksvriendelijke user interface en is beschikbaar in een desktop versie (Windows, Mac OS en Linux) en een mobiele versie (Android en iOS). Gebruikers kunnen eenvoudig de software downloaden en installeren op hun computer of mobiele telefoon en vervolgens cryptocurrencies storten op de verschillende ingebouwde en veilige crypto wallets.

Jaxx Liberty is beveiligd door middel van een zogenaamde “12-word backup phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12-word backup phrase” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De backup phrase wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij verlies of diefstal van een apparaat, en om de wallet te synchroniseren met een ander of extra apparaat.

De private keys van alle cryptocurrency worden door Jaxx Liberty lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op de computer of mobiele telefoon. Deze private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Jaxx Liberty biedt op het moment ondersteuning aan ongeveer 85 verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum en Litecoin en de wat minder bekende cryptocurrencies zoals Qtum, 0x en OmiseGo.

Jaxx Liberty