Wat is Exodus?

Exodus is een software die fungeert als een multi-cryptocurrency wallet. Exodus biedt de mogelijkheid om cryptocurrencies te beveiligen, te beheren en te verhandelen in één makkelijke app. De app heeft een prachtige en zeer gebruiksvriendelijke user interface (UI) en is beschikbaar voor zowel Windows, macOS als Linux gebruikers.

Gebruikers kunnen eenvoudig de software downloaden en installeren op hun computer en vervolgens cryptocurrencies storten op de verschillende ingebouwde en veilige crypto wallets. Regelmatig zijn er updates voor Exodus beschikbaar, nieuwe releases waar bijvoorbeeld nieuwe cryptocurrencies zijn toegevoegd, en deze updates zijn eenvoudig te installeren door één simpele druk op de knop.

Exodus is beveiligd door middel van een zelf gekozen wachtwoord. Verder is het mogelijk en aan te raden om een backup te maken van de totale wallet. Dit is een eenmalig proces en is eenvoudig uit te voeren. Bij het aanmaken van een backup, krijgt de gebruiker een zogenaamde “12-word phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Met dit wachtwoord is het mogelijk om de totale wallet te herstellen, mocht de computer bijvoorbeeld crashen.

De private keys van alle cryptocurrency worden door Exodus lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op de computer. Deze private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Exodus biedt op het moment ondersteuning aan ongeveer 95 verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash en de wat minder bekende cryptocurrencies zoals Basic Attention Token, Golem en OmiseGo.

Exodus