Wat is Enjin Wallet?

Enjin Wallet is een mobiele multi-cryptocurrency wallet voor zowel Android als iOS gebruikers. Met de Enjin Wallet kunnen gebruikers eenvoudig en veilig cryptocurrencies opslaan, verzenden en ontvangen.

De Enjin Wallet heeft een mooie en gebruiksvriendelijke user interface en is voorzien van een zogenaamde ‘Smart Crypto Wallet UI’, die zich makkelijk aanpast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Verder maakt Enjin Wallet gebruik van innovatieve beveiligingsmaatregelen, om zo een smartphone te veranderen in een hardware-achtige veilige cryptocurrency wallet.

Met de Enjin Wallet is het mogelijk om een onbeperkt aantal wallet adressen aan te maken. Naast de bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, ondersteund de Enjin Wallet alle Ethereum-gebaseerde ERC-20, ERC-721 en ERC-1155 tokens, waaronder de eigen Enjin Coin (ENJ).

Enjin Wallet is beveiligd door middel van een zelf gekozen wachtwoord. Verder is het mogelijk en aan te raden om een backup te maken van de totale wallet. Dit is een eenmalig proces en is eenvoudig uit te voeren. Bij het aanmaken van een backup, krijgt de gebruiker een zogenaamde “12-word recovery phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Met dit wachtwoord is het mogelijk om de totale wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar zowel het wachtwoord als de “12-word recovery phrase” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

De private keys van alle cryptocurrency worden door Enjin Wallet lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op de smartphone. Deze private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Enjin Wallet