Wat is Electrum Bitcoin Wallet?

De Electrum Bitcoin Wallet is een populaire crypto wallet en beveiligd Bitcoin-betalingen al sinds de eerste dagen van de bekende crypto valuta. Electrum is een gratis open source software, uitgegeven onder de MIT-licentie, en is in 2011 ontwikkeld door Thomas Voegtlin. Sindsdien hebben verschillende ontwikkelaars bijgedragen aan de broncode.

De Electrum Bitcoin Wallet heeft een gebruiksvriendelijke user interface en is beschikbaar in zowel een desktop versie (Windows, Mac OS en Linux) als een mobiele versie (Android en iOS). Gebruikers kunnen eenvoudig de software app downloaden in de verschillende App Stores.

De Electrum Bitcoin Wallet is beveiligd door middel van een zogenaamde “secret backup phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “secret backup phrase” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De backup phrase wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar de “secret backup phrase” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

De private keys van alle cryptocurrency worden door de Electrum Bitcoin Wallet lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op de harde schijf of op het mobiele apparaat. Deze private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Electrum Bitcoin Wallet