Wat is Coinbase Wallet?

Coinbase Wallet (voorheen genaamd Toshi) is een mobiele cryptocurrency wallet en Web3 DApp-browser in één en is de nieuwste aanwinst van het bedrijf Coinbase, Inc. Met de Coinbase Wallet kunnen gebruikers eenvoudig en veilig cryptocurrencies opslaan, verzenden en ontvangen. Naast de bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, ondersteund Coinbase Wallet alle Ethereum-gebaseerde ERC-20 tokens en alle ERC-721 collectibles.

De private keys van alle cryptocurrency worden door de Coinbase Wallet veilig opgeslagen op het mobiele apparaat, met behulp van Secure Element-technologie en biometrische authenticatie-technologie. De private keys blijven hierdoor 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Naast de crypto-wallet-functie biedt Coinbase Wallet gebruikers de mogelijkheid om te werken met Web3 decentrale applicaties (DApps), mogelijk gemaakt door Ethereum smart contracts. DApps zijn blockchain gedecentraliseerde applicaties, die variëren van crypto games en marktplaatsen tot aan speciale crypto verzamel DApps.

Coinbase Wallet is beveiligd door middel van een zogenaamde “12-word backup phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12-word backup phrase” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De backup phrase wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van een apparaat.

Bewaar zowel het wachtwoord als de “12-word backup phrase” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

Coinbase Wallet