Wat is Blockchain Wallet?

Blockchain Wallet is een populaire cryptocurrency wallet en dient voor het versturen, ontvangen, opslaan en verhandelen van crypto valuta. Het bedrijf achter de Blockchain Wallet was één van de eerste cryptocurrency bedrijven en heeft inmiddels een vertrouwde naam opgebouwd. Op het moment heeft de Blockchain Wallet meer dan 30 miljoen wallet-gebruikers.

De Blockchain Wallet heeft een zeer gebruiksvriendelijke user interface en is beschikbaar in zowel een desktop versie (Windows, Mac OS en Linux) als een mobiele versie (Android en iOS). Gebruikers kunnen eenvoudig de software app downloaden in de verschillende App Stores.

Blockchain Wallet is beveiligd door middel van een zelf gekozen wachtwoord. Verder is het mogelijk en aan te raden om een backup te maken van de totale wallet. Dit is een eenmalig proces en is eenvoudig uit te voeren. Bij het aanmaken van een backup, krijgt de gebruiker een zogenaamde “12-word backup phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Met dit wachtwoord is het mogelijk om de totale wallet te herstellen, mocht eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Blockchain Wallet biedt op het moment ondersteuning aan verschillende crypto valuta, waaronder Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Stellar. De wallet heeft tevens een geïntegreerde mogelijkheid om direct Bitcoin te kopen en te verkopen.

Blockchain Wallet