Wat is Atomic Wallet?

Atomic Wallet is een universele cryptocurrency wallet, die het mogelijk maakt om cryptocurrencies direct en zonder derde partijen uit te wisselen. Met de Atomic Wallet kunnen gebruikers eenvoudig en veilig cryptocurrencies opslaan, verzenden en ontvangen. Naast de bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, ondersteund Atomic Wallet ruim 300 verschillende cryptocurrencies.

De Atomic Wallet maakt gebruik van BitTorrent-technologie voor een gedecentraliseerd orderboek en atomaire swap-technologie voor cross-chain trading. Met de geïntegreerde Atomic Swap Exchange kunnen gebruikers onderling cryptocurrencies met elkaar “ruilen”, zonder de noodzaak om een derde partij te vertrouwen. Verder is het mogelijk om via de Atomic Wallet direct crypto valuta te kopen met een creditcard.

De Atomic Wallet heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface en is beschikbaar in zowel een desktop versie (Windows en Mac OS) als een mobiele versie voor Android gebruikers.

Atomic Wallet is beveiligd door middel van een zogenaamde “12-word backup phrase”. Dit is een wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12-word backup phrase” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De backup phrase wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar de “12-word backup phrase” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

De private keys van alle crypto valuta worden door de Atomic Wallet lokaal gegenereerd en gecodeerd en opgeslagen op het apparaat. De private keys worden nooit in de cloud opgeslagen en blijven 100% onder de ogen en onder controle van de gebruiker.

Atomic Wallet heeft een eigen cryptocurrency gelanceerd, genaamd Atomic Wallet Coin (AWC). De Atomic Wallet Coin is een ERC-20 token en draait op de blockchain van Ethereum.

Atomic Wallet