Wat is een TREZOR One?

De TREZOR One is een populaire cryptocurrency hardware wallet en is ontwikkeld door het bedrijf SatoshiLabs, gevestigd in Praag. SatoshiLabs is opgericht in 2013 door een drietal cryptocurrency liefhebbers, en specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van veilige hardware cryptocurrency wallets. SatoshiLabs is de eerste producent van crypto hardware wallets.

De TREZOR One wallet is één van de best beveiligde hardware wallets met verschillende veiligheidsfuncties, om cryptocurrency te beschermen tegen hackers en malware. TREZOR is een hardware wallet die functioneert als een USB-dongle, die met elke computer verbonden kan worden voorzien van een USB poort. De TREZOR One is eenvoudig in gebruik en wordt bestuurd door slechts twee knoppen op het apparaat. Verder heeft het apparaat een heldere OLED-display, van ongeveer 3 cm, waarop alles acties kunnen worden gecontroleerd. De TREZOR One is verkrijgbaar in een zwarte en een witte uitvoering.

De hardware wallets van het merk SatoshiLabs zijn voorzien van geavanceerde beveiligingstechnieken, waardoor de private keys nooit openbaar worden gemaakt. De private keys worden opgeslagen op het apparaat en blijven altijd beschermd, zelfs als de verbonden computer worden gehackt door malware. Uitgaande transacties worden offline bevestigd en ondertekend, waardoor alle handelingen met de TREZOR One volkomen veilig zijn.

Tijdens het configureren van de TREZOR One wordt de gebruiker gevraagd om een zelfgekozen pincode in te voeren, die voortaan wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het apparaat. Hierna volgt de zogenaamde “12 word recovery seed”. Dit is een herstel wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12 word recovery seed” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De recovery seed wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar zowel de pincode als de “12 word recovery seed” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

SatoshiLabs biedt een speciale software app aan, die de gebruiker eenvoudig kan installeren op een computer. De TREZOR One maakt vervolgens verbinding met de geïnstalleerde app, door middel van de meegeleverde USB kabel, om transacties te kunnen uitvoeren en de wallets te kunnen beheren.

De TREZOR One ondersteunt op het moment ongeveer 1000 verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum, Dash en Litecoin. Regelmatig worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd, zodat de gebruiker alle cryptocurrencies veilig kan bewaren op één plek. Klik hier voor een complete lijst met cryptocurrencies die worden ondersteund door de TREZOR hardware wallets.

TREZOR