Wat is een TREZOR Model T?

De TREZOR Model T is een multi-cryptocurrency hardware wallet en is ontwikkeld door het bedrijf SatoshiLabs, gevestigd in Praag. SatoshiLabs is opgericht in 2013 door een drietal cryptocurrency liefhebbers, en specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van veilige hardware cryptocurrency wallets. SatoshiLabs is de eerste producent van crypto hardware wallets.

De TREZOR Model T is een tweede generatie cryptocurrency hardware wallet en is de opvolger van de populaire TREZOR One. De Model T is één van de best beveiligde hardware wallets met verschillende veiligheidsfuncties. De TREZOR Model T is een hardware wallet die functioneert als een USB-C dongle, die met elke computer of mobiele apparaat verbonden kan worden voorzien van een USB-C poort.

De Model T werkt op volledig nieuwe firmware genaamd TREZOR Core, wat een veel snellere ontwikkeling mogelijk zal maken voor nieuwe functies. De TREZOR Model T is eenvoudig in gebruik en wordt bestuurd door een groot LCD touchscreen, waarop tevens alle acties kunnen worden gecontroleerd. De Model T is in vergelijking met de TREZOR One veel sneller in gebruik en is voorzien van een microSD kaart ingang.

De hardware wallets van het merk SatoshiLabs zijn voorzien van geavanceerde beveiligingstechnieken, waardoor de private keys nooit openbaar worden gemaakt. De private keys worden opgeslagen op het apparaat en blijven altijd beschermd, zelfs als de verbonden computer worden gehackt door malware. Uitgaande transacties worden offline bevestigd en ondertekend, waardoor alle handelingen met de TREZOR Model T volkomen veilig zijn.

Tijdens het configureren van de TREZOR Model T wordt de gebruiker gevraagd om een zelfgekozen pincode in te voeren, die voortaan wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het apparaat. Hierna volgt de zogenaamde “12 word recovery seed”. Dit is een herstel wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12 word recovery seed” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De recovery seed wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar zowel de pincode als de “12 word recovery seed” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

SatoshiLabs biedt een speciale software app aan, die de gebruiker eenvoudig kan installeren op een computer. De TREZOR Model T maakt vervolgens verbinding met de geïnstalleerde app, door middel van de meegeleverde USB kabel, om transacties te kunnen uitvoeren en de wallets te kunnen beheren.

De TREZOR Model T ondersteunt op het moment ongeveer 1000 verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic en Litecoin. Regelmatig worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd, zodat de gebruiker alle cryptocurrencies veilig kan bewaren op één plek. Klik hier voor een complete lijst met cryptocurrencies die worden ondersteund door de TREZOR hardware wallets.

TREZOR