Wat is een Ledger Blue?

De Ledger Blue is een premium cryptocurrency hardware wallet ontwikkeld door het Franse bedrijf Ledger. Ledger, opgericht in 2014 door 8 experts op het gebied van beveiliging, cryptocurrency en ondernemerschap, specialiseert zich in de ontwikkeling van hardware cryptocurrency wallets en zakelijke blockchain oplossingen.

De Ledger Blue is het grootste model hardware wallet van Ledger en is voorzien van robuuste veiligheidstechnieken voor het opslaan van verschillende cryptocurrencies. De Ledger Blue heeft het uiterlijk van een smartphone en weegt ongeveer 90 gram. De Ledger Blue wallet biedt een geavanceerde gebruikerservaring dankzij het grote kleuren touchscreen, inclusief anti kraslaag, en is verpakt in een robuuste hoes. De Ledger Blue is voorzien van USB en Bluetooth verbindingsmogelijkheden.

De hardware wallets van het merk Ledger zijn voorzien van geavanceerde beveiligingstechnieken, waardoor de private keys nooit openbaar worden gemaakt. De private keys worden beschermd binnen in een beveiligde chip die is vergrendeld door een pincode. Dit is een zogenaamde ‘smartcard chip’ en is dezelfde beveiligde chip die wordt gebruikt voor paspoorten en creditcards.

Tijdens het configureren van de Ledger Blue wallet wordt de gebruiker gevraagd om een zelfgekozen pincode in te voeren, die voortaan wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het apparaat. Hierna volgt de zogenaamde “24-word recovery phrase”. Dit is een herstelwachtwoord bestaande uit 24 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “24-word recovery phrase” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De recovery phrase wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar zowel de pincode als de “24-word recovery phrase” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

De Ledger Blue wallet ondersteunt een enorme lijst aan verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum, XRP en Litecoin. Regelmatig worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd aan de lijst, zodat de gebruiker alle cryptocurrencies veilig kan bewaren op één plek. Klik hier voor een complete lijst met cryptocurrencies die worden ondersteund door de hardware wallets van Ledger.

Ledger biedt verschillende software applicaties aan, waaronder Ledger Live, die de gebruiker eenvoudig kan installeren op een computer. Het Ledger apparaat maakt vervolgens verbinding met de geïnstalleerde apps, door middel van de meegeleverde USB kabel, om transacties te kunnen uitvoeren. Uitgaande transacties moeten altijd handmatig bevestigd worden op de Ledger Blue.

Doordat iedere uitgaande transactie op de Ledger Blue bevestigd moet worden door een handmatige actie, is het onmogelijk om de Ledger wallet te hacken. Zelfs niet wanneer de gekoppelde computer geïnfecteerd zou zijn met een virus.

Ledger