Wat is een KeepKey?

KeepKey is een multi-cryptocurrency hardware wallet en is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf KeepKey, LLC, een dochteronderneming van het bekende Shapeshift, en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van veilige opslag voor digitale activa.

De KeepKey is een zeer gebruiksvriendelijke hardware wallet, voorzien van geavanceerde beveiligingstechnieken, waardoor de private keys nooit openbaar worden gemaakt. De private keys worden veilig opgeslagen op het apparaat en blijven altijd beschermd, zelfs als de verbonden computer worden gehackt door malware.

Tijdens het configureren van de KeepKey wordt de gebruiker gevraagd om een zelfgekozen pincode in te voeren, die voortaan wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het apparaat. Hierna volgt de zogenaamde “12 word recovery seed”. Dit is een herstel wachtwoord bestaande uit 12 willekeurige woorden, die de gebruiker extern moet opschrijven en bewaren op een veilige plek. Deze “12 word recovery seed” wordt gebruikt voor het generen en beheren van alle private keys. De recovery seed wordt tevens gebruikt om de wallet te herstellen, bij eventueel verlies of diefstal van het apparaat.

Bewaar zowel de pincode als de “12 word recovery seed” altijd op een goede en veilige plek. Desnoods op meerdere plekken. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

KeepKey ondersteunt op het moment ongeveer 40 verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum en Litecoin en verschillende ERC-20 tokens. Regelmatig worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd, zodat de gebruiker alle cryptocurrencies veilig kan bewaren op één plek. Klik hier voor een complete lijst met cryptocurrencies die worden ondersteund door de KeepKey hardware wallet.

ShapeShift, het bekende instant blockchain handelsplatform, is geïntegreerd in de KeepKey. Dit betekend dat de gebruiker eenvoudig alle ondersteunde cryptocurrencies veilig binnen de KeepKey wallet kan uitwisselen.

KeepKey