Wat is een Digital BitBox?

De Digital BitBox is een minimalistische plug-and-play hardware wallet en two-factor authenticator in één. De Digital BitBox is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Shift Cryptosecurity en de focus van de BitBox ligt op veiligheid en simpliciteit.

De BitBox is een kleine maar zeer gebruiksvriendelijke hardware wallet, om veilig cryptocurrencies te ontvangen, te versturen en te bewaren. De BitBox heeft het uiterlijk van een kleine USB stick en door de plug-and-play functie kan deze worden verbonden met elke willekeurige computer of laptop. De BitBox wordt geleverd inclusief microSD kaart, waarop de backup van de wallet wordt bewaard.

Voor de BitBox is een speciale software app beschikbaar, die de gebruiker eenvoudig kan installeren op een computer of mobiele telefoon. Tijdens de configuratie van het apparaat wordt de gebruiker gevraagd om een wallet naam en een wachtwoord in te voeren. De BitBox maakt vervolgens een wallet aan en genereert een backup op de microSD kaart. De microSD kaart kan nu verwijderd worden en de BitBox is klaar voor gebruik.

De backup en het wachtwoord kunnen worden gebruikt om een wallet te herstellen. Bewaar daarom deze altijd op een goede en veilige plek. Zonder deze is het niet mogelijk om een wallet te herstellen op een nieuw apparaat en gaat de crypto valuta helaas verloren.

De Digital BitBox ondersteunt op het moment verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic en alle ERC-20 tokens. Regelmatig worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd, zodat de gebruiker alle cryptocurrencies veilig kan bewaren op één plek.

BitBox