Wat is Stellar?

Het Stellar-netwerk is een open source, gedistribueerd en community-owned netwerk dat wordt gebruikt om overdrachten van waarde tussen meerdere activa te vergemakkelijken. Stellar heeft tot doel om cross-asset overdracht van waarde voor een fractie van een cent te vergemakkelijken, terwijl het ernaar streeft een open financieel systeem te zijn dat mensen van alle inkomensniveaus toegang geeft tot goedkope financiële diensten.

Stellar kan de uitwisselingen tussen fiat-gebaseerde valuta’s en cryptocurrencies verzorgen. Stellar.org, de organisatie die Stellar ondersteunt, is net als XRP gecentraliseerd en is bedoeld om cross-platform transacties en micro-transacties zoals XRP af te handelen. In tegenstelling tot Ripple is Stellar.org non-profit en hun platform zelf is open source en gedecentraliseerd. Door het gebruik van zijn intermediaire valuta Lumens (XLM), kan een gebruiker elke valuta die hij bezit doorsturen naar iemand anders in een andere valuta.

Stellar werd in 2014 opgericht door Jed McCaleb. Jed McCaleb, grondlegger van Mt. Gox en mede-oprichter van Ripple, lanceerde het netwerksysteem Stellar met voormalig advocaat Joyce Kim. Stellar is ook een betalingstechnologie die erop gericht is financiële instellingen te verbinden en de kosten en tijd die nodig zijn voor grensoverschrijdende overdrachten drastisch te verminderen. Beide betalingsnetwerken gebruikten aanvankelijk hetzelfde protocol.

Stellar (XLM)

Stellar Grafiek

Stellar tabel
grafiek doorCryptoCompare

Stellar Exchanges