Wat is Kraken?

Kraken is een cryptocurrency exchange gevestigd San Francisco. Kraken werd opgericht in 2011 en is één van ’s werelds grootste en oudste bitcoinbeurzen met een uitgebreide selectie digitale activa en nationale valuta.

Kraken biedt een verscheidenheid aan van fiat handelsparen waaronder Canadese dollars, Amerikaanse dollars, Britse ponden, Japanse yen en de Europese Euro. Hierdoor is het mogelijk om te handelen in cryptocurrencies en deze direct te laten omzetten in een nationale valuta. Dit in tegenstelling tot vele andere cryptocurrency exchanges, waar het handelen voornamelijk en alleen mogelijk is in cryptocurrencies.

Kraken biedt de mogelijkheid om fiat valuta te storten in een Kraken account. Via een bankoverschrijving kunnen er eenvoudig Dollars of Euro’s gestort worden, waarna het direct mogelijk is om te handelen in crypto. Tevens is het mogelijk om deze fiat valuta te laten uitbetalen op een bankrekening. Stortingen en opnames in Euro zijn kosteloos.

Kraken ondersteund ongeveer een twintigtal verschillende cryptocurrencies, waaronder de bekende Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin en Bitcoin Cash en de wat minder bekende cryptocurrencies zoals Qtum, Cardano en Augur.

De transactiekosten bij Kraken variëren en zijn afhankelijk van het handelsvolume. Voor de belangrijkste handelsparen ligt dit tussen 0,1% en 0,35%. Voor andere minder gebruikelijke cryptoparen ligt dit tussen 0,05% en 0,75%.

Kraken