Wat is Coinbase?

Coinbase is een digitaal crypto valutabedrijf dat portefeuilles, oftwel cryptocurrency wallets, voor digitale valuta aanbiedt. Coinbase is opgericht in juni 2012 en is gevestigd in San Francisco.

Coinbase exploiteert tevens een handelsplatform waarop consumenten en beleggers gemakkelijk digitale valuta kunnen kopen, verkopen en bewaren. Coinbase, Inc. beheert GDAX (nu Coinbase Pro), een centrale limiet-orderboekuitwisseling voor digitale activa, die de bron is van de prijsgegevens voor CBI.

Coinbase biedt de mogelijkheid om fiat valuta te storten in een Coinbase account. Via een bankoverschrijving kunnen er eenvoudig Dollars of Euro’s gestort worden, waarna het direct mogelijk is om te handelen in crypto. Tevens is het mogelijk om deze fiat valuta te laten uitbetalen op een geregistreerde bankrekening of eventueel via een geregistreerd PayPal adres.

Coinbase maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te handelen in een aantal bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Litcoin en Bitcoin Cash. Verder ondersteund Coinbase de USD Coin (USDC). Een zogenaamde stablecoin, die altijd de waarde vertegenwoordigd van de Amerikaans dollar.

Coinbase heeft extreem goede beveiligingspraktijken gekoppeld aan een verzekering op deposito’s. Dit betekend dat alle cryptocurrency, opgeslagen op de servers van Coinbase, verzekerd zijn tegen eventuele diefstal. Verder heeft Coinbase meer dan 100 miljoen dollar aan financiering hebben opgehaald, waardoor ze beschikken over een solide kapitaalbasis. Meer dan 97% van de fondsen wordt offline bewaard in USB-geheugen of papieren crypto wallets. Er is twee-factoren-authenticatie op alle accounts en andere procedures zoals SQL-injectiefilters om heartbleed bug aanvallen tegen te gaan​​.

Handelen in cryptocurrencies kan bij Coinbase veilig en snel via zowel webbrowser als via een mobiele app, geschikt voor Android en iOS gebruikers. De app is verkrijgbaar in de Google Play Store.

Coinbase