Wat is Binance?

Binance is een cryptocurrency exchange gestart vanuit China, maar heeft onlangs haar hoofdkantoor verplaatst naar het crypto-vriendelijke eiland Malta. Vanwege haar lage transactiekosten en razendsnel handelsplatform, is Binance in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste en meest populaire cryptocurrency exchanges.

Binance biedt twee verschillende opties aan om te handelen in cryptocurrencies: basic en advanced weergave. De basic weergave heeft alle standaard opties die nodig zijn om eenvoudige transacties uit te voeren, terwijl de advanced weergave voor de meer ervaren handelaren is. Er zijn niet veel verschillen tussen de twee weergaven, met uitzondering van het kunnen uitvoeren van meer gedetailleerde technische analyses en het gebruik van geavanceerde tools en indicators in de advanced weergave.

Binance maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te handelen in tientallen bekende en minder bekende cryptocurrencies, met verschillende trading pairs, of handelsparen, zoals BTC, ETH, USDT, XRP en haar eigen cryptocurrency Binance Coin (BNB).

Op het moment is het enkel mogelijk om cryptocurrency te storten in een Binance account. Het is wel mogelijk om direct crypto te kopen met een creditcard (Visa/MasterCard). Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. De standaard transactiekosten zijn slechts 0,1%. Bij het betalen van transactiekosten met BNB volgt hier nog een korting op van 25%.

Handelen in cryptocurrencies kan bij Binance veilig en snel via zowel webbrowser als via een mobiele app, geschikt voor Android en iOS gebruikers. De app is verkrijgbaar in de Google Play Store.

Binance