Bitcoin (BTC)Cryptocurrency

PwC Luxemburg omarmt cryptocurrency en gaat Bitcoin (BTC) betalingen accepteren.

PwC Luxemburg omarmt cryptocurrency en gaat Bitcoin (BTC) betalingen accepteren

PwC Luxemburg, een dochteronderneming van ’s werelds tweede grootste professionele dienstverlener, zal vanaf 1 oktober aanstaande Bitcoin (BTC) betalingen accepteren van haar klanten.

PwC luistert naar de groeiende vraag van de markt.

De Luxemburgse vestiging van het bekende accountantskantoor kondigde het nieuws aan in een persbericht op 2 september, waarin het aangeeft dat het initiatief is ontstaan om te voldoen aan de behoeften van haar klanten en om tevens het groeiende nationale cryptocurrency ecosysteem te kunnen ondersteunen.

In het persbericht uitte PwC Luxemburg vertrouwen in Bitcoin (BTC) en noemde het het “eerste peer-to-peer betalingsmechanisme dat niet kan worden aangetast en is gebaseerd op een gedecentraliseerd vertrouwensmodel.”

PwC Luxemburg, een bedrijf dat als doel heeft vertrouwen in de samenleving op te bouwen en belangrijke problemen op te lossen, erkent zowel de ontwrichtende dimensie als de huidige tekortkomingen van cryptocurrencies en de uitdagingen die gepaard gaan met acceptatie van deze cryptocurrencies.

Verder kijkend dan voor de hand liggende uitdagingen, gelooft het Luxemburgse bedrijf echter sterk in de onderliggende technologie als een middellange tot lange termijn standaard in de economie en streeft ernaar zich te positioneren als een “early adopter”.

De stap om cryptocurrency betalingen te omarmen is dan ook een sterke weerspiegeling van zorgvuldig luisteren naar de groeiende vraag van de markt – inclusief klanten van PwC Luxemburg – en hen een veilig betalingsalternatief te bieden dat de evolutie van de huidige economie weerspiegelt.

Volgens het persbericht is PwC Luxemburg een partnerschap aangegaan met een niet nader genoemde, lokale gereguleerde exchange om de beste betalingservaring aan te kunnen bieden.

“Het bedrijf erkent de uitdagingen van deze stap en heeft haar interne beleid en procedures zorgvuldig herzien om te voldoen aan de normen die zijn vereist door de cryptocurrency industrie en nauw samengewerkt met een lokale gereguleerde uitwisseling om de beste betalingservaring te bieden.”

De stap van PwC Luxemburg om cryptocurrency betalingen te accepteren, komt voort uit de positieve houding ten opzichte van de crypto industrie door haar moederbedrijf, en de stap is dan ook een bouwsteen van haar strategie die draait om eigen wereldwijde blockchain producten van het PwC-merk, inclusief een crypto-audit softwareoplossing-tool waarmee het bedrijf onafhankelijk bewijs kan leveren van private-public key pairing en gegevens over transacties en saldi van blockchains kan verzamelen.

PwC biedt tevens professionele ondersteuning aan marktspelers die de toepassing van blockchain en crypto activa overwegen, om hun bedrijf te transformeren of om een nieuw bedrijf in deze sector te starten.


Brave Browser