Blockchain

Brazilië registreert de eerste geboortecertificaten met blockchain technologie.

Brazilië registreert de eerste geboortecertificaten met blockchain technologie

De eerste geboortecertificaten die uitsluitend met blockchain technologie zijn vastgelegd zijn in Brazilië geregistreerd. Brazilië is hiermee het eerste land ter wereld waar geboortecertificaten worden vastgelegd met blockchain technologie, zonder het “ouderwetse” papierwerk.

Geboorte registratieproces zonder papierwerk.

Volgens een bericht van 1 september van Cointelegraph Brasil, is Álvaro de Medeiros Mendonça één van de eerste kinderen in het land die hun geboorteakte alleen met blockchain technologie heeft geregistreerd, zonder de noodzaak van een “normaal” registratiekantoor.

Naar verluidt werden de ouders door het ziekenhuis uitgenodigd om deel te nemen aan een uniek project, ontwikkeld door technologiebedrijf Growth Tech in samenwerking met IBM. De vader, Waldyr Mendonça Junior, zei dat blockchain technologie het proces van het registreren van zijn pasgeboren kind veel sneller maakte. Het complete registratieproces duurde dan ook minder dan vijf minuten.

De registratie gebeurde via het Notary Ledgers platform van Growth Tech, dat virtuele notarisdiensten aanbiedt. De oprichter van het bedrijf, Hugo Pierre, zegt dat de startup een nieuwe oplossing zocht om de efficiëntie bij het registreren van geboortecertificaten te verbeteren.

Carlos Rischioto, blockchainleider van IBM in Latijns-Amerika, legde uit dat de kinderregistratiemethode drie fasen kent. De eerste is de ‘Live Birth Statement’ van het ziekenhuis. Vervolgens creëren de ouders een digitale identiteit op het platform, waarna de informatie naar het notariskantoor wordt verzonden en het certificaat wordt afgerond.

Rischioto zei dat het nieuwe platform bureaucratische obstakels in het geboorte registratieproces zal elimineren en dat het gehele proces efficiënter en transparanter zal zijn.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo