Crypto ExchangesCrypto Producten

Cryptocurrency exchange Binance lanceert haar eigen cryptocurrency leningsplatform.

Binance lanceert haar eigen cryptocurrency leningsplatform: Binance Lending

De populaire cryptocurrency exchange Binance lanceert haar eerste cryptocurrency lening (lending) producten op 28 augustus 2019. Het nieuws over de nieuwe lening service werd op 26 augustus gepubliceerd in een officiële aankondiging.

Rente verdienen voor het uitlenen van crypto.

Met het nieuwe leningsplatform genaamd Binance Lending kunnen Binance gebruikers hun fondsen laten groeien, door rente te verdienen voor het uitlenen van hun cryptocurrencies gedurende een specifieke periode.

In de eerste fase van de nieuwe lening service kunnen houders van Binance Coin (BNB), Ethereum Classic (ETC) en Tether (USDT) beginnen met het uitlenen van hun fondsen voor een vaste termijn van 14 dagen.

Binance gebruikers kunnen zich aanmelden en inschrijven voor de Binance Lending service van 28 tot en met 29 augustus. Alle drie de cryptocurrencies hebben zowel een totale “subscription cap” als een “individual cap” voor gebruikers. Kort gezegd, er is een totale limiet per cryptocurrency en een limiet per cryptocurrency per gebruiker, wat uitgeleend kan worden.

Volgens de Binance Lending Table zal BNB de hoogste jaarlijkse rentevoet van 15% hebben, terwijl de tarieven voor USDT en ETC respectievelijk 10% en 7% bedragen.

Binance Lending Table
Binance Lending Table (source: Binance)

Voorbeeld: als gebruiker A inschrijft op 10 lots (partijen) BNB leningen (totale lening van 100 BNB), is de rente die op de vervaldatum wordt verdiend 0,057534 BNB x 10 = 0,57534 BNB.

De eerste renteberekeningsperiode loopt van 29 augustus tot 10 september en de rente wordt direct uitgekeerd nadat de looptijd van de lening afloopt. Binance verklaarde dat de jaarlijkse rentetarieven voor komende fasen zullen worden aangepast op basis van de marktontvangst van deze initiële fase.

Cryptocurrency leningen is een eenvoudige manier om rente te verdienen op uitgeleende cryptocurrency fondsen en Binance Lending is dan ook een service met toegevoegde waarde voor veel Binance gebruikers.

Maar Binance is niet de eerste cryptocurrency exchange die experimenteert met cryptocurrency lening producten. Zo heeft de in Singapore gevestigde crypto exchange Bitrue een goede reputatie opgebouwd met hun “Power Piggy”, waar gebruikers jaarlijks 7,3% rente kunnen verdienen op het “vastzetten” van verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

Het grote verschil met Binance Lending, is dat de Power Piggy gebruikers van Bitrue hun rente opbrengsten per dag uitgekeerd krijgen.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo