Crypto ExchangesCryptocurrencyEthereum (ETH)

Huobi verwerkt ongeveer 50% van de gestolen Ethereum (ETH) fondsen van PlusToken.

CryptoPoly - Cryptocurrency Ponzifraude Plus Token lopen weg met 3 miljard dollar

Volgens een recent onderzoek heeft de Chinese cryptocurrency exchange Huobi tot nu toe het hoogste aantal opnames van het vermeende crypto Ponzifraude PlusToken gezien.

Grootste exit scam in geschiedenis van crypto.

Het in New York gevestigde blockchain-infrastructuurbedrijf Elementus heeft op 23 augustus een onderzoek vrijgegeven, waarin wordt beweerd dat bijna 50% van het totale aantal PlusToken opnames naar Huobi is verzonden.

Zoals eerder gemeld is Plus Token een naar verluidt ingestorte Ponzifraude, dat een gerapporteerde $3 miljard in “gestolen cryptocurrency” heeft opgeleverd en welke nu mogelijk geliquideerd worden op verschillende cryptocurrency exchanges.

Op 14 augustus vestigde Dovey Wan via social media de aandacht op PlusToken, waar zij tekst en uitleg geeft over de vermeende Ponzifraude, inclusief een grote hoeveelheid informatie waaronder verschillende wallet adressen.

Het is verrassend dat een Ponzifraude van deze omvang tot voor kort grotendeels onopgemerkt is gebleven voor het “grote publiek”. En zelfs nu de fraude aan het licht is gekomen, is er weinig tot geen informatie beschikbaar over wat er feitelijk is gebeurd of de hoeveelheid betrokken middelen.

Het onderzoek van Elementus, met name gericht op de gestolen ETH fondsen, geeft aan dat het netwerk van PlusToken uit ongeveer 100 verschillende ETH wallet adressen heeft bestaan. In totaal heeft PlusToken een kleine 10 miljoen ETH afhandig gemaakt van ongeveer 800.000 gebruikers.

Ongeveer 820.000 Ethereum (ETH) is tot nu toe on-chain gebleven, wat betekend dat de fondsen niet zijn verplaatst sinds eind juni. De resterende ETH fondsen, ongeveer 9 miljoen ETH, zijn verzonden vanaf de PlusToken wallets naar maar liefst 248.000 verschillende adressen. Slechts een paar duizend hiervan vertegenwoordigen echter het grootste deel van het ETH-volume.

Volgens het onderzoek van Elementus zijn een groot deel van de gestolen fondsen, zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH), verspreid naar verschillende cryptocurrency exchanges. De Chinese crypto exchange Huobi staat bovenaan het lijstje, welke meer dan dan 4,3 miljoen Ethereum (ETH), op een totaal van 9,2 miljoen ETH, heeft ontvangen van de gestolen fondsen.

Andere cryptocurrency exchanges die “gestolen” PlusToken fondsen hebben ontvangen zijn het Chinese ZB.com, die ongeveer 8% van de ETH fondsen ontving, evenals de Zuid-Koreaanse crypto exchange Upbit, het op Malta gevestigde OKEx en de Chinese cryptocurrency exchange Gate.

Hoewel weinig gerapporteerd, heeft het PlusToken fraude schandaal een enorme reikwijdte en kan het worden gezien als de grootste “exit scam” tot nu toe in de geschiedenis van cryptocurrency.

Op 29 juni publiceerde de South China Morning Post dat er zes Chinese verdachten zijn gearresteerd op verdenking van internet fraude. Na onderzoek blijkt dat alle zes de verdachten deel uit te maken van het PlusToken team.


Brave Browser