Cryptocurrency

Het Witte Huis geeft aan dat cryptocurrencies worden gebruikt voor aankopen illegale drugs.

Het Witte Huis geeft aan dat cryptocurrencies worden gebruikt voor aankopen illegale drugs.

Op 21 augustus heeft het Witte Huis twee adviezen uitgegeven met betrekking tot illegale drugsaankopen in de Verenigde Staten, die verwijzingen bevatten naar de specifieke cryptocurrencies die naar verluidt als onderdeel van dit proces worden gebruikt.

War on Drugs van het Witte Huis is een grote grap.

De adviezen waren gericht aan verschillende financiële instellingen en digitale betalingsplatforms. De documenten vermelden:

“Een analyse van gevoelige financiële gegevens geeft aan dat binnenlandse illegale drugsfabrikanten, dealers en consumenten online betalingsplatforms of CVC gebruiken om precursor chemicaliën of volledig gesynthetiseerde verdovende middelen te kopen, voornamelijk afkomstig uit China.”

In de context van de documenten verwijst CVC naar “converteerbare virtuele currencies”, met name Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Monero (XMR).

Het medicijn fentanyl wordt ook specifiek vermeld in de adviezen. Fentanyl is een synthetisch opiaat dat honderd keer sterker is dan morfine. Het middel wordt onder andere gebruikt bij operaties en wordt tevens gegeven aan terminaal zieke patiënten met ernstige pijn. Fentanyl is officieel alleen op doktersrecept te krijgen.

Fentanyl is een fijn poeder en het is makkelijk te mengen met andere drugs, zoals cocaïne en heroïne. Gebruikers zijn vaak niet op de hoogte van deze “mix”, waardoor het aantal gebruikers met een overdosis enorm toeneemt.

“Net als aankopen bij een buitenlandse bron met MSB’s of online betalingsverwerkers, zoeken individuen in de Verenigde Staten naar fentanyl en identificeren ze potentiële websites die de mogelijkheid bieden om illegale drugs online te kopen. Buitenlandse vertegenwoordigers zullen de in de VS gevestigde persoon opdracht geven om betalingen via CVC te verzenden, zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum of Monero.”

De adviezen merken ook op dat “CVC-transacties een aanzienlijke verscheidenheid aan informatie-elementen genereren die zeer nuttig kunnen zijn voor wetshandhaving.”

Daarom wordt financiële instellingen aanbevolen om deze gegevens te verzamelen in geval van een vermoeden, waaronder “virtuele valuta wallet adressen, accountinformatie, transactiegegevens (inclusief […] hash), relevante transactiegeschiedenis, beschikbare inloginformatie (inclusief IP-adressen), informatie verkregen uit analyse van het openbare online profiel en communicatie van de klant, informatie over mobiele apparaten”, etc.

Eerst een probleem veroorzaken en daarna met een mogelijke “oplossing” komen. Het is typerend voor het Witte Huis dat, sinds de lancering van de “War on Drugs”, de touwtjes in handen heeft wat betreft handel in illegale drugs.


Binance Jersey Giveaway