Crypto Exchanges

Japanse Rakuten lanceert officieel haar nieuwe cryptocurrency exchange: Rakuten Wallet.

Rakuten lanceert officieel haar nieuwe cryptocurrency exchange: Rakuten Wallet.

De Japanse cryptocurrency exchange Rakuten Wallet is een jaar na de overname van “Everybody’s Bitcoin” begonnen met handelen. Het nieuws werd bevestigd in een persbericht op 19 augustus.

Rakuten Wallet start met drie handelsparen.

Rakuten Wallet, een dochteronderneming van de Japanse e-commerce gigant Rakuten, heeft vandaag een spothandel service gelanceerd voor drie verschillende cryptocurrencies – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH).

Gebruikers van Rakuten Wallet kunnen spothandel met crypto activa uitvoeren via een speciale smartphone app, De app zal in eerste instantie worden uitgebracht op Android, met een iOS-versie die later zal worden vrijgegeven.

Om klanten veilige en beveiligde crypto activa transactiediensten te bieden, scheidt Rakuten Wallet fondsen gestort door klanten van het eigen vermogen van het bedrijf. Het beheer van deze fondsen wordt verwerkt in trustrekeningen, verstrekt door Rakuten Trust Co., Ltd. , het trustbedrijf van Rakuten Group.

Bovendien zijn een aantal beveiligingsmethoden geïmplementeerd om de veiligheid van de activa van klanten te waarborgen. Alle crypto activa van klanten worden opgeslagen in een omgeving die geïsoleerd is van het internet, de zogenaamde “cold wallet”, en de private keys worden beheerd via een multisignature-schema. Authenticatie in twee stappen is ook vereist bij het inloggen, het opnemen van geld en het opnemen van activa.

Rakuten, Inc., bekend om zijn sponsorovereenkomsten met FC Barcelona en de Golden State Warriors, ontving eerder dit jaar een licentie voor de cryptocurrency exchange van het Japanse Financial Service Agency.

Afgelopen april werd gemeld dat Rakuten Wallet al begonnen was met het accepteren van accountregistraties voor haar nieuwe cryptocurrency exchange.

Klanten die al een bankrekening hebben bij Rakuten Bank of klanten die al een Rakuten Leden ID hebben, kunnen zich eenvoudig aanmelden voor een gratis Rakuten Wallet-account.

Rakuten Wallet was eerder bekend als “Everybody’s Bitcoin”, een crypto exchange welke Rakuten afgelopen augustus heeft overgenomen voor $2,4 miljoen. Een rebranding van de Rakuten-entiteit vond plaats op 1 maart, toen de oudere dienst werd gesloten.

Executives van Rakuten hadden oorspronkelijk de lancering van de cryptocurrency exchange in april van dit jaar aangekondigd, maar de vooruitgang leek te stagneren.

De crypto exchange sluit zich aan bij een snelgroeiend ecosysteem op de Japanse markt, waarbij meerdere concurrenten strijden om een ​​deel van de binnenlandse cryptocurrency handel.

Vorige maand kondigde Tokio aan dat het een cryptocurrency gebaseerde analoog aan SWIFT, het wereldwijde netwerk voor betalingsafwikkeling, wilde creëren in een stap die vervolgens werd goedgekeurd door de G7.


Brave Browser