Crypto ExchangesCryptocurrency

Cryptocurrency exchange Binance kondigt open blockchain project aan genaamd “Venus”.

Binance kondigt open blockchain project aan genaamd "Venus".

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft vandaag haar plannen aangekondigd om een open blockchain project te lanceren genaamd “Venus”.

Binance project Venus vs. Facebook project Libra?

Venus is een initiatief gericht op de ontwikkeling van gelokaliseerde stablecoins en digitale activa gekoppeld aan fiat-valuta’s over de hele wereld.

Binance wil nieuwe allianties en samenwerkingsverbanden aangaan met overheden, corporaties, technologiebedrijven en andere cryptocurrency bedrijven en projecten, die betrokken zijn bij het grotere blockchain ecosysteem, om een nieuw valuta ecosysteem te ontwikkelen dat zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden machtigt.

In een aankondiging die vandaag is gepubliceerd beweert de crypto exchange dat het goed gepositioneerd is om een ​​dergelijk valuta ecosysteem te lanceren in het licht van de bestaande openbare blockchain technologie, Binance Chain, een brede gebruikersbasis en reeds vastgestelde wereldwijde compliance-maatregelen.

De visie van de crypto exchange voor het Venus project, is volgens de aankondiging om “een nieuwe open alliantie en duurzame gemeenschap op te bouwen” die partners inschakelt die invloed uitoefenen op een wereldwijde schaal.

Sinds de lancering in april, loopt Binance Chain veilig en robuust en heeft het een reeks van stablecoins uitgegeven, waaronder een Bitcoin (BTC)-gekoppelde stablecoin (BTCB) en de Binance BGBP Stable Coin (BGBP) gekoppeld aan de Britse pond.

Binance biedt volledige technische ondersteuning, een compliance-risicobeheersingssysteem en een multidimensionaal samenwerkingsnetwerk om het project Venus te bouwen, gebruikmakend van de bestaande infrastructuur en regelgevende instellingen.

Het ambitieuze nieuwe project van Binance lijkt rechtstreeks te concurreren met plannen van sociale media gigant Facebook, om een ​​fiat-gekoppelde stablecoin, Libra, te lanceren die een wereldwijd cryptocurrency betalingsnetwerk zou ondersteunen voor de drie apps van het bedrijf: WhatsApp, Messenger en Instagram.

Sinds de plannen voor het Libra project bekend zijn gemaakt, heeft Facebook felle tegenstand ontvangen van zowel nationale als internationale regelgevers, alsmede economen, consumenten en cryptocurrency liefhebbers.

De reputatie van Facebook heeft door de jaren heen een flinke deuk opgelopen, wat het project al direct een negatieve lading meegaf. Mensen vertrouwen Facebook niet meer en blijkbaar vanwege goede redenen.

Of het project Venus van Binance een kans van slagen heeft is nog even afwachten. De reputatie van Binance is in ieder geval stukken beter dan dat van Facebook, nog maar te zwijgen over de enorme ervaring die Binance in huis heeft.

Crypto enthousiastelingen gaan dan ook liever in zee met een project van Binance dan met een omstreden project van Facebook.


Binance Jersey Giveaway