Bitcoin (BTC)Cryptocurrency

De Dallas Mavericks wordt het tweede NBA team dat Bitcoin (BTC) accepteert.

Dallas Mavericks worden tweede NBA team dat Bitcoin (BTC) accepteert

De Dallas Mavericks zijn het tweede NBA basketbalteam geworden dat Bitcoin (BTC) accepteert als betaalmiddel voor wedstrijdtickets en merchandise.

BitPay zal de Bitcoin (BTC) betalingen verwerken.

Een tweet van cryptocurrency betalingsprocessor BitPay bevestigde het nieuws op 13 augustus.

Het nieuws komt niet echt als een grote verrassing aangezien Mark Cuban, teameigenaar, investeerder en crypto enthousiast, vorig jaar al liet doorschemeren dat fans binnenkort in staat zouden zijn, om tickets voor thuis wedstrijden van de Mavericks te kopen en te betalen met Bitcoin (BTC).

Anderhalf jaar later zijn de plannen van Cuban werkelijkheid geworden en voegen de Dallas Mavericks zich bij de Sacramento Kings, bij het uitrollen van toegang tot cryptocurrency voor hun fans.

De Sacramento Kings werden het eerste NBA team in de Verenigde Staten dat sinds 2014 al Bitcoin (BTC) accepteerde voor merchandise en tickets.

Volgens een fragment uit het persbericht van de Dallas Mavericks, welke is gedeeld door industriële bronnen op sociale media, gebruiken de Mavericks – zoals de Sacramento Kings – de services van BitPay om de Bitcoin-betalingen van hun fans te verwerken.

Cuban’s eerdere betrokkenheid in de crypto industrie omvat investeringen in zowel een digitale valuta hedgefonds en een ICO, evenals de lancering van het op Ethereum gebaseerde Mercury-protocol in augustus 2017.

De succesvolle investeerder heeft deze zomer zijn mening geuit over de Libra cryptocurrency van Facebook. Volgens Cuban is Libra een grote fout en de lancering van de cryptocurrency kan zelfs gevaarlijk zijn. Eerder deze maand zei hij ook dat hij gelooft dat Bitcoin (BTC) fundamenteel vergelijkbaar is met goud vanuit het perspectief van een belegger.

Sport is een interessante markt om cryptocurrency en blockchain technologie voor een groot publiek te brengen.

Eerder deze maand werd bekend dat de NBA in samenwerking met Dapper Labs werken aan een ​​nieuw crypto collectibles game (verzamelspel) genaamd NBA Top Shot.

Vorige maand werd aangekondigd dat de Miami Dolphins, één van de meest bekende American Football teams in de Verenigde Staten, Litecoin (LTC) hebben verwelkomt als de officiële cryptocurrency van het team.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo