Crypto ProductenCryptocurrency

Crypto trading app Robinhood wordt gelanceerd in het VK na goedkeuring van de FCA.

Crypto trading app Robinhood wordt gelanceerd in het VK na goedkeuring van FCA

Een dochteronderneming van de in de Verenigde Staten gevestigde aandelen en crypto trading app Robinhood is goedgekeurd om als broker te opereren in het Verenigd Koninkrijk.

Robinhood komt naar het Verenigd Koninkrijk.

Robinhood International, een dochteronderneming van Robinhood, heeft volgens een blogbericht van 7 augustus de goedkeuring ontvangen van de grote Britse regulator, de Financial Conduct Authority (FCA).

De FCA goedkeuring zal het bedrijf toestaan om haar investeringsplatform naar Britse klanten te brengen, wat volgens Robinhood een kritieke stap zal zijn op weg naar democratisering van financiën voor iedereen.

Volgens het blogbericht is het Robinhood team in Londen al groeiende en het bedrijf zoekt personeel op het gebied van onder andere operations, compliance, gebruikersonderzoek en marketing.

Robinhood heeft ook het voormalig hoofd van treasury bij geldtransfer bedrijf TransferWise, Wander Rutgers, benoemd als president van Robinhood International. Rutgers, die recentelijk bij Plum Fintech, leverancier van oplossingen voor persoonlijke besparingen, diende, zal de Britse activiteiten leiden en toezicht houden op Robinhood’s nieuwe kantoor in Londen.

Robinhood biedt commissie-vrije cryptocurrency handel aan. In februari 2018 lanceerde Robinhood’s mobiele trading app zero-fee trading van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) voor de eerste batch gebruikers in de Verenigde Staten.

Eerder dit jaar ontving Robinhood een BitLicense van de New York State Department of Financial Services, om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden in de staat New York.

Robinhood Financial is geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en is zowel lid van de Financial Industry Regulatory Authority als van de Securities Investor Protection Corporation.

Vorige maand heeft de FCA een beleidsverklaring over cryptocurrencies uitgegeven, waarin stond dat het agentschap Bitcoin (BTC) niet zal reguleren als onderdeel van haar richtlijnen voor crypto activa.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo