Blockchain

Standard Chartered voltooid eerste cross-border Letter of Credit blockchain transactie.

Standard Chartered voltooid eerste grensoverschrijdende Letter of Credit blockchain transactie.

De in Londen gevestigde bank- en financiële dienstverlener Standard Chartered heeft haar eerste grensoverschrijdende Letter of Credit (kredietbrief) blockchain transactie voltooid in de olie industrie.

L/C blockchain transactie voor olie-industrie.

In een persbericht gepubliceerd op haar website op 7 augustus, heeft Standard Chartered aangekondigd dat het met succes een pilot (test) Letter of Credit (L/C) transactie heeft uitgevoerd via het blockchain platform van Voltron. De test transactie werd uitgevoerd voor de Thaise oliegigant PTT Group, PTT International Trading Pte Ltd en IRPC Public Company Limited.

Volgens het persbericht zijn oliemaatschappijen vaak afhankelijk van kredietbrieven als een vorm van handelsfinanciering op korte termijn, vanwege de aanzienlijke waarde van hun lading. Bovendien impliceert deze afhankelijkheid naar verluidt enkele nadelen. Met name:

“Dit proces is papierintensief en vereist maximaal vijf dagen voor de levering van deze documenten.”

Standard Chartered beweert dat deze pilot bestond uit het digitaliseren en vereenvoudigen van de end-to-end informatie uitwisseling tussen alle partijen, in een verzending van een olieproduct van Thailand naar Singapore. De uitgifte, advisering en onderhandeling van L/C en presentatie van documenten zijn allemaal beheerd op het blockchain platform van Voltron.

Betrokken partijen bij de transactie konden real-time updates bekijken over de voortgang, wat resulteerde in een aanzienlijke versnelling van het proces, dat binnen 12 uur was afgerond. Supasachi Hongsinlark, Managing Director bij PTT, gaf zijn reactie op de ontwikkeling:

“Het systeem zal meer zichtbaarheid bieden om de stroom van handelsfinanciering in real-time te volgen, wat de transparantie en geloofwaardigheid voor het handelsproces zal verbeteren en zo de relatie tussen onze partners en belanghebbenden op de lange termijn zal versterken.”


Binance Jersey Giveaway