BlockchainCrypto Producten

NBA werkt samen met Dapper Labs aan basketbal crypto collectibles game NBA Top Shot.

NBA werkt samen met Dapper Labs aan crypto collectibles game NBA Top Shot

De National Basketball Association (NBA) en de aangesloten unie – de National Basketball Players Association (NBPA) – werken samen met Dapper Labs, bekend van CryptoKitties, om een ​​nieuw crypto collectibles game (verzamelspel) uit te brengen.

Bedenker CryptoKitties stapt in basketbal.

Volgens een officiële aankondiging op de website van NBPA staat de lancering van de game gepland voor begin 2020.

De game, genaamd NBA Top Shot, zal een sociale ervaring bieden die is opgebouwd rond digitale verzamelobjecten, evenals een aanvullende head-to-head game die is ontworpen om een ​​leuke, authentieke en toegankelijke “fan engagement” (betrokkenheid) op blockchain te creëren.

Roham Gharegozlou, de CEO van Dapper Labs, gaf zijn perspectief op het aanbod van de geplande game en zei:

“Dapper Labs is er trots op samen te werken met de NBA en NBPA om een ​​ongeëvenaarde digitale ervaring voor sportfans te creëren. Via NBA Top Shot kunnen basketbal fans op geheel nieuwe manieren met hun favoriete spelers, teams en elkaar omgaan. We gebruiken de nieuwste blockchain technologie om activa en ervaringen te creëren die gegarandeerd in beperkte oplage en authentiek zijn, en niet te vergeten draagbaar en permanent op een manier die nog nooit eerder digitaal is geweest.”

Net als andere sport games, zijn fans die de game spelen, belast met het maken van hun ideale ploeg, maar in NBA Top Shot worden hun roosters gebouwd door live in-game momenten van het NBA seizoen te verwerven.

Deze momenten, zoals een driepunter van Kevin Durant, of een dunk van LeBron James, die worden verworven als digitale verzamelobjecten of tokens, kunnen vervolgens voor altijd eigendom zijn van de fan of worden gebruikt om te concurreren tegen andere fans in online toernooien en competities op de blockchain.

Door innovatieve functies en mechanismen te introduceren in de teambuilding ervaring en de head-to-head gameplay te vereenvoudigen, biedt NBA Top Shot een leuke en boeiende ervaring die toegankelijk is voor basketbal fans van alle leeftijden.

“Dankzij de innovatie en expertise van Dapper Labs zijn ze een perfecte partner om dit baanbrekende spel te introduceren, en wat volgens ons de felbegeerde digitale verzamelobjecten zullen worden voor basketbal fans over de hele wereld,” zei Adrienne O’Keeffe, NBA Senior Director, Consumer Products & Gaming Partnerships.

De combinatie van sport(clubs) en blockchain technologie neemt de laatste tijd steeds grotere vormen aan en zal de adoptie van blockchain en cryptocurrency alleen maar ten goede komen.

Zoals eerder gemeld zijn een aantal Europese voetbalclubs, waaronder AS Roma en Paris Saint German, toetreden tot het blockchain gebaseerde stemmingsplatform van Socios.com.

Verder werd onlangs in Miami Litecoin (LTC) verwelkomt als de officiële cryptocurrency van de Miami Dolphins.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo