Blockchain

Blockchain Promotion Act goedgekeurd door Amerikaanse Senaat voor definiëren blockchain.

Blockchain Promotion Act goedgekeurd door Amerikaanse Senaat voor definiëren blockchain

De Amerikaanse Senaatscommissie voor Handel, Wetenschap en Vervoer heeft dinsdag de Blockchain Promotion Act goedgekeurd, zo meldt nieuwssite CNET op 11 juli.

“Opwindende technologie met veel potentie.”

Hoewel blockchain ruwweg wordt beschouwd als een gedecentraliseerde grootboektechnologie, heeft de Amerikaanse Senaat aangedrongen op een duidelijkere definitie van het netwerk voor wat betreft het gebruik ervan.

De Blockchain Promotion Act is bedoeld om de Verenigde Staten dichter bij een definitie van blockchain op federaal niveau brengen. De Amerikaanse regering wil in principe vaststellen hoe zij het beste kan profiteren van blockchain en richt nu een werkgroep voor blockchain op binnen het ministerie van Handel.

Leden van de werkgroep moeten vertegenwoordigers zijn van federale agentschappen, die blockchain kunnen gebruiken, en niet-gouvernementele belanghebbenden. De niet-gouvernementele deelnemers bestaan onder andere uit producenten van informatie- en communicatietechnologie, leveranciers, softwareontwikkelaars, dienstverleners, verkopers en deskundigen.

Binnen een jaar na de oprichting moet de werkgroep een rapport aan het Congres voorleggen waarin een definitie van blockchain wordt aanbevolen.

Waar blockchain wordt gebruikt voor een breed scala aan nieuwe industrieën, waaronder cryptocurrency, kan het moeilijk zijn om een ​​duidelijke definitie van de ontluikende technologie vast te leggen. Het is echter duidelijk dat Amerikaanse wetgevers opgewonden zijn over het vooruitzicht van een grootboek(technologie) dat maximale transparantie biedt en bijna onmogelijk te manipuleren is. Een van de meer uitgesproken supporters van blockchain is Sen. Ed Markey, Massachusetts (D).

“Blockchain is een opwindende nieuwe technologie met veel potentieel”, zei hij en voegt vervolgens toe: “Deze wetgeving zal helpen om toepassingen voor deze technologie beter te begrijpen en mogelijkheden voor het gebruik ervan binnen de federale overheid te verkennen.”


Brave Browser