Blockchain

sgCarMart en Ocean Protocol introduceren Know-Your-Vehicle datamarktplaats op blockchain.

sgCarMart en Ocean Protocol introduceren blockchain datamarktplaats

De in Singapore gevestigde online auto marktplaats sgCarMart en het gedecentraliseerde gegevensuitwisselings protocol Ocean Protocol, introduceren een blockchain gedreven “Know-Your-Vehicle” datamarktplaats. De ontwikkeling werd aangekondigd in een persbericht op 5 juli.

Auto data op blockchain delen en raadplegen.

De zogeheten “Know-Your-Vehicle” datamarktplaats voor gebruikte auto’s, zal naar verluidt een veilige manier worden om informatie over gebruikte auto’s in Singapore te delen en te raadplegen.

Het kopen van een gebruikte auto is gebruikelijk in Singapore, omdat het duur is om een ​​(nieuwe) auto te bezitten. Volgens cijfers zijn in 2018 bijna 9.000 auto’s van eigenaar veranderd per maand.

“Klanten die een gebruikte auto willen kopen, zullen op dit moment afhankelijk moeten zijn van informatie van de huidige eigenaar of van een dealer van tweedehands auto’s. Er is een natuurlijke neiging om defecten van het voertuig te onderschatten of niet te onthullen”, zei Glenn Ong, General Manager bij sgCarMart.

Door gebruik te maken van Ocean Protocol, kan de oorsprong van gegevens en het spoor ervan worden vastgesteld, vastgelegd en worden getraceerd. Daarom kan de Know-Your-Vehicle datamarktplaats voor gebruikte auto’s ervoor zorgen, dat kopers up-to-date en betrouwbare informatie over de gebruikte auto’s op de markt krijgen.

“We zijn verheugd om gegevens van gebruikte auto’s vrij te geven zodat consumenten betere en veiligere aankoopbeslissingen kunnen nemen. In de toekomst hopen we deze gegevens verder te gebruiken om industrieën en de overheid te helpen in het verbeteren van producten en diensten, evenals het realiseren van een groenere en efficiëntere toekomst voor de mensen in Singapore”, voegde Glenn Ong eraan toe.

sgCarMart

De Know-Your-Vehicle datamarktplaats kan tevens de verkeersveiligheid voor iedereen bevorderen door ervoor te zorgen dat consumenten auto’s kopen die geschikt zijn voor de weg.

Verder kan het op lange termijn autobezitters aanmoedigen om hun auto’s beter te onderhouden, om zo de verkoopwaarde ervan te maximaliseren bij een toekomstige verkoop. Op deze manier ontstaat er een vicieuze cirkel, waar alle autobezitters op de weg baat bij hebben.

Daryl Arnold, oprichter van Ocean Protocol, gaf zijn visie op het delen van data:

“Data is overal, maar een groot deel ervan is momenteel geblokkeerd vanwege wrijving rond het delen van gegevens. Ocean Protocol biedt bedrijven een platform aan om gegevens te delen en te monitoren op een veilige, traceerbare en privacy-behoudende manier. Het stelt eigenaren van data in staat om controle te houden over data toegang en het biedt een aansporingsmechanisme voor bedrijven, om in te zetten op het verzamelen van kwaliteitsdata van hun belanghebbenden”.

Ocean Protocol maakt gebruik van blockchain technologie, smart contracts en tokens om data veilig en nauwkeurig te delen, controle en controleerbaarheid te garanderen en privacy te beschermen.

De technologie stelt organisaties in staat om prijs- en handelsgegevens in te stellen zonder de controle over hun gegevens te verliezen. Smart contracts laten data eigenaren toe om de toegangsvoorwaarden te programmeren, die vervolgens met precisie worden uitgevoerd. Dit geeft data eigenaren en kopers transparantie, veiligheid en garanties van betaling en gebruik.

Ocean Protocol is van plan om “het eerste levensvatbare” blockchain aangedreven netwerk van voertuigen en systemen voor de coördinatie van machines te ontwikkelen, gegevens te delen en het mobiliteitsniveau in stedelijke omstandigheden te verbeteren.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo