Blockchain

BTG Pactual en Dalma Capital gebruiken Tezos blockchain voor Security Token Offerings (STOs).

De Latijns-Amerikaanse bank BTG Pactual en de in Dubai gevestigde vermogensbeheerder Dalma Capital hebben plannen aangekondigd om gebruik te maken van de Tezos blockchain voor het lanceren van Security Token Offerings (STOs).

Tokenisatie deal ter waarde van $1 miljard.

Volgens het officiële persbericht hopen de banken het platform van Tezos te gebruiken om een ​​breed scala aan traditionele en alternatieve investeringen te tokeniseren. Bestaande en toekomstige uitgiften van security tokens zullen de deal een waarde geven van meer dan $1 miljard.

Alles wat een “waarde” heeft, tastbaar of niet, kan worden omgezet in (verhandelbare) tokens op een blockchain. Dit proces wordt ook wel tokeniseren genoemd. Eenmaal op de blockchain geplaatst, kunnen deze verhandelbare tokens, ook wel security tokens genoemd, worden aangeboden aan het publiek door middel van een Security Token Offering (STO).

Terwijl overheden wereldwijd en in het Midden-Oosten maatregelen nemen om digitaliserings initiatieven in alle sectoren te introduceren, zullen wereldwijde blockchain uitgaven dit jaar naar verwachting $2.9 miljard bedragen, en meer dan $307 miljoen in het Midden-Oosten in 2021.

Door gebruik te maken van Tezos, een ambitieus gedecentraliseerd blockchain project en platform voor smart contracts, zal het BTG Pactual en Dalma Capital helpen om hun digitaliseringsinspanningen te verbeteren, door transacties in digitale activa uit te voeren.

De twee banken zijn echter niet nieuw met blockchain technologie. BTG Pactual was de eerste grote investeringsbank die officieel een Security Token Offering (STO) lanceerde, toen het in februari zijn plannen aankondigde om ReitBZ te lanceren op het Ethereum platform. Sindsdien is ReitBZ, een security token gedekt door onroerend goed in Brazilië, succesvol gelanceerd en heeft het de soft cap overschreden.

“Hoewel de bank protocol en technologie onafhankelijk blijft, en het Ethereum protocol zal blijven gebruiken, zien we Tezos als een wereldwijde speler met een robuuste blockchain voor activa tokenisatie”, zegt Andre Portilho, partner van BTG, die verantwoordelijk is voor het STO initiatief.

Het prominente Dalma Capital, dat tevens samenwerkte met BTG Pactual aan het ReitBZ project, is van plan om Tezos verder te gebruiken voor een aantal verwachte activa tokenisatie projecten, variërend van vastgoed en prominente internationale sportclubs tot aandelen- en schuldbelangen.

Zachary Cefaratti, CEO van Dalma Capital, was verheugd over de samenwerking en zei dat de technische expertise van het Tezos Foundation team een compliment is voor de criteria van het bedrijf, op het gebied van vermogensbeheer.

Tim Draper, een prominente Tezos belanghebbende en voorvechter van blockchain technologie in de financiële sector, gaf aan: “We zijn verheugd dat BTG Pactual en Dalma Capital gebruik maken van de Tezos blockchain. Wij geloven in het Tezos project en de mogelijkheden ervan en wij zien een grote toekomst weggelegd voor security tokens”.


Veilig crypto kopen bij Bitvavo