Bitcoin (BTC)Crypto Producten

Unieke fysieke Casascius Bitcoin (BTC) aangeboden op eBay voor maar liefst $99.000.

Casascius Coins

Een fysieke Casascius Bitcoin, inclusief 1 digitale Bitcoin (BTC), wordt aangeboden op de bekende veilingsite eBay. De unieke aanbieding is op 1 juli geplaatst en heeft een “Buy It Now” prijs van $99.000.

$99.000 voor 1 BTC is nu een slechte investering.

Casascius Bitcoins, ook wel Casascius Coins genoemd, zijn fysieke metalen munten ontworpen en gemaakt door Bitcoin liefhebber “Casascius” – echte naam Mike Caldwell uit Utah, Verenigde Staten.

Casascius Bitcoins zijn unieke verzamelmunten die echte digitale Bitcoins waard zijn omdat ze daadwerkelijk digitale Bitcoin (BTC) bevatten. Elke Casascius Coin bevat een ingebed stuk papier met daarop een Bitcoin (BTC) adres en een inwisselbare private key. Het geheel wordt bedekt door een fraudebestendig hologram, ter bescherming en om aan te tonen dat de Bitcoin (BTC) nog op het bijgevoegde Bitcoin adres staan.

Mike Caldwell heeft verschillende Casascius Coins ontworpen, in verschillende series en met verschillende Bitcoin waarden, waaronder 1, 10, 25, 100 en 1000 BTC. De Casascius Coins werden tot 27 november 2013 online aangeboden op de website van Casascius,

Volgens een website gewijd aan het volgen van Casascius Coins, zijn er in totaal 15.586 munten geproduceerd met een nominale waarde van 1 Bitcoin (BTC), waarvan er 4.651 tot op heden zijn geopend.

Vanaf 27 november 2013 heeft Mike Caldwell de verkoop van items met digitale Bitcoins opgeschort. Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), een afdeling van het ministerie van Financiën, had hem eerder geïnformeerd dat het slaan van fysieke Bitcoins hem kwalificeert als een geldtransferbedrijf, wat betekent dat hij zich op federaal niveau moet registreren en waarschijnlijk ook over overheidslicenties moet beschikken.

Casascius Coins

Het object op eBay betreft een Casascius Coin – Second series 1 BTC. De coin “bevat” 1 digitale Bitcoin (BTC), is gemaakt van massief messing en is geslagen in 2011. Volgens de verkoper op eBay is het hologram van de coin nog intact, wat betekend dat de volledige 1 Bitcoin (BTC) nog “aanwezig” is.

De verkoper geeft aan dat hij de Casascius Coin heeft gekocht in 2012 en sindsdien bewaard in een kluis. Hij geeft tevens aan dat een soortgelijke coin in maart van dit jaar is verkocht voor 5.6 Bitcoin (BTC) of ongeveer $45.000.

De verkoper heeft de Casascius Coin zelfs laten certificeren door ANACS, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het certificeren en classificeren van bijzondere munten en tokens. De coin heeft een “kwaliteitsscore” gekregen van MS 65, waar MS 70 de hoogst haalbare score is. Gezien de geschiedenis bij ANACS, heeft het bedrijf door de jaren heen al meerdere Casascius Coins gecertificeerd.

Of de ANACS certificering enige toegevoegde waarde heeft voor de Casascius Coin valt te betwijfelen. Maar de verkoper zet in ieder geval hoog in en vraagt maar liefst $99.000 voor de coin.

Betaling voor het object kan geschieden in zowel cryptocurrency (BTC/LTC/XRP) als contant. De verkoper geeft aan dat een betaling in “onroerend goed” een eventuele optie is. Betalingen in auto’s of boten worden echter niet geaccepteerd.

Het is afwachten of de Casascius Coin inderdaad verkocht gaat worden op eBay. Ondanks dat Casascius Coins unieke en speciale coins zijn, is de vraagprijs van $99.000 toch wel aan de hoge kant. Een huidige investering van $99.000 voor 1 Bitcoin (BTC), is een slechte investering.


Brave Browser