Blockchain

Nestlé onthult supply chain tracking programma met behulp van blockchain technologie.

Nestlé gebruikt blockchain technologie voor transparantie

Het Zwitsere voedingsmiddelenbedrijf Nestlé S.A. heeft het voornemen bekendgemaakt om haar producten in de toeleveringsketen (supply chain) bij te houden en te volgen met behulp van blockchain technologie. Het nieuws werd gepubliceerd in een persbericht op 2 juli.

Blockchain helpt mee aan transparantie.

Het project wordt gezamenlijk nagestreefd door een samenwerking met OpenSC. OpenSC is een innovatief blockchain platform waarmee consumenten hun voedsel direct kunnen terug volgen naar de boerderij.

Nestlé beweert dat het – dankzij dit proefprogramma – het eerste “grote voedingsmiddelenbedrijf wordt, dat aankondigt dat het op deze manier open blockchain technologie zal testen.” De samenwerking is onderdeel van Nestlé’s reis naar volledige transparantie.

Opgericht door een samenwerking tussen WWF-Australia en The Boston Consulting Group Digital Ventures, heeft OpenSC een blockchain platform ontwikkeld dat iedereen overal toegang geeft tot onafhankelijk verifieerbare duurzaamheid- en
toeleveringsketen gegevens.

Het eerste proefprogramma zal melk van boerderijen en producenten in Nieuw-Zeeland volgen naar de fabrieken en magazijnen van het bedrijf in het Midden-Oosten. Later zal de technologie worden getest met behulp van palmolie afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika. Dankzij deze testen kan Nestlé er achter komen hoe schaalbaar het systeem is.

Executive Vice President en Head of Operations bij Nestlé, Magdi Batato, sprak over de transparantie die Nestlé nastreeft:

“We willen dat onze consumenten een weloverwogen beslissing nemen over hun productkeuze – om producten te kiezen die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Open blockchain technologie kan ons in staat stellen betrouwbare informatie op een toegankelijke manier met consumenten te delen.”

Nestlé heeft sinds 2017 blockchain technologie getest, het meest prominent bij IBM Food Trust. In april gaf het de consument voor het eerst toegang tot blockchain gegevens, via Mousline puree in Frankrijk.

“Met deze open blockchain technologie kan iedereen, waar ook ter wereld, onze feiten en cijfers over verantwoordelijke bronnen beoordelen”, zei Benjamin Ware, Global Head of Responsible Sourcing bij Nestlé S.A..

“Wij geloven dat dit een nieuwe belangrijke stap is naar de volledige openbaarmaking van onze toeleveringsketens die Nestlé in februari van dit jaar heeft aangekondigd, waardoor de lat voor transparantie en verantwoorde productie wereldwijd wordt verhoogd,” voegde Benjamin Ware toe.


Binance Jersey Giveaway