Blockchain

De Franse video game gigant Ubisoft onderzoekt blockchain toepassingen in de gaming sector.

Ubisoft Entertainment onderzoekt blockchain.

Ubisoft Entertainment, een Franse ontwikkelaar en uitgever van video games, onderzoekt naar verluidt potentiële blockchain toepassingen in de gaming sector. Het nieuws werd gemeld door de dagelijkse Franse financiële krant Les Échos op 11 juni.

Virtuele objecten op de blockchain plaatsen.

Volgens Les Échos, onderzoekt Ubisoft al gedurende een aantal maanden verschillende blockchain applicaties, en heeft naar verluidt al één applicatie in het bijzonder geïdentificeerd voor implementatie. Het onderzoek naar blockchain applicaties dient als strategie om een ​​voorsprong op de concurrentie te krijgen in de sector.

De krant schrijft dat Ubisoft naar verluidt van plan is om virtuele objecten of accessoires binnen de game op de blockchain te plaatsen, om hiermee inkomsten te kunnen generen.

Zoals het bericht opmerkt, vertoont het model van Ubisoft enige gelijkenis met dat van de overweldigend succesvolle video game Fortnite, uitgegeven door Epic Games . Fortnite is een video game die op zich gratis is, maar die gamers toestaat om virtuele content te kopen die hun spelkarakter aankleedt.

Het grote voordeel van een blockchain aangedreven ecosysteem voor virtuele accessoires zou zijn, dat het de digitale eigendomsrechten van gamers behoudt. Onder verwijzing naar een naamloze industrie-specialist, merkt Les Échos op:

“Wanneer je een kostuum koopt op Fortnite, gaat je investering verloren, de accessoire zit opgesloten in het spel. Als we de blockchain gebruiken, geven we een fysiek bestaan ​​aan een digitaal element.”

Een anonieme bron die naar verluidt dicht bij de blockchain-verkenningen van Ubisoft lag, vertelde Les Échos dat het bedrijf zou overwegen om de Ethereum blockchain voor zijn toepassing te gebruiken en beweerde dat het werk aan het initiatief zich al in een vergevorderd stadium bevind.

Er is niet bekendgemaakt of Ubisoft blockchain gebaseerde virtuele content zou lanceren binnen één van zijn bestaande franchises of in een geheel nieuwe game, hoewel Les Échos opmerkt dat de tweede optie waarschijnlijk lagere risico’s zou kunnen dragen.

Er wordt voorlopig nog geen tijdschema vastgelegd en Ubisoft blijft ogenschijnlijk mogelijkheden onderzoeken, terwijl ze anticipeert op de verdere verduidelijking van de Franse wetgeving inzake blockchain.

Ubisoft Entertainment is een beursgenoteerd bedrijf en heeft 20 vestigingen in 16 landen. Het bedrijf beweert dat de markten onvoorspelbaar kunnen reageren op de lancering van een project met een dergelijke onbekende en innovatieve technologie.

Binance Jersey Giveaway