Crypto ExchangesCrypto Producten

Coinbase heeft uitbreiding aangekondigd van Coinbase Card naar zes nieuwe landen in Europa.

Coinbase heeft de uitbreiding aangekondigd van haar crypto Visa debit card service naar zes nieuwe landen in Europa. De uitbreiding volgt op het debuut van de debit card, genaamd Coinbase Card, in het Verenigd Koninkrijk afgelopen april.

Coinbase Card nu ook beschikbaar in Nederland.

De toonaangevende cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten, Coinbase, zal deze maand zijn Visa debit card service uitbreiden naar zes andere Europese landen. Volgens de officiële blogpost van het bedrijf is de Coinbase Card nu beschikbaar voor klanten in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland en Nederland.

De Visa debit card van Coinbase debuteerde in het Verenigd Koninkrijk in april dit jaar, na het verkrijgen van een e-money licentie in het land. Na de lancering vertelde Zeeshan Feroz, de CEO van Coinbase UK, aan CNBC dat het bedrijf een aanvraag heeft ingediend voor een Europese e-money licentie en dat het hoopte uit te kunnen breiden naar andere Europese landen in de komende maanden.

De Coinbase Card zal vanaf 12 juni beschikbaar zijn in de zes nieuwe Europese landen, aldus het bedrijf. Feroz voegde eraan toe dat sinds de Britse introductie, de vraag naar de Coinbase Card enorm is gegroeid.

Hoewel er momenteel geen officiële informatie is over hoeveel Coinbase Cards er in de afgelopen twee maanden zijn uitgegeven, zei Feroz dat het bedrijf de eerste 1.000 kaarten, die het gebruikers gratis aanbood, snel waren weggeven.

Feroz gaf verder aan dat Coinbase ook van plan is om de kaart uit te breiden naar andere markten, maar dat het nog steeds op zoek is naar de juiste bankpartners.

Gebruikers van de Coinbase Card kunnen overal waar Visa kaarten worden geaccepteerd snel contactloos betalen. Na het synchroniseren met de mobiele app van Coinbase, kunnen gebruikers selecteren welke cryptocurrency in hun wallet ze willen uitgeven en naadloos schakelen tussen Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en ERC-20 tokens.

Klanten die geïnteresseerd zijn in de Coinbase Card kunnen dit via de Coinbase app aanvragen, door zich aan te melden voor de wachtlijst. Zodra de wachtlijst is gesloten, zal de cryptocurrency balans van de gebruiker direct beschikbaar zijn via de in-app virtuele kaart, terwijl zij wachten totdat de fysieke kaart via de post wordt verzonden.

Veilig crypto kopen bij Bitvavo